Veel gestelde vragen


- Kan ik mijn haar ook laten wassen en verzorgen en drogen bij een knipbeurt?
Natuurlijk, niets zo heerlijk dan dat momentje aan de wasbak! Als het je eerste afspraak is kun je ook kiezen voor een DETOX behandeling. Hierdoor worden haar en hoofdhuid ontgift van synthetische stoffen en kleuringen

- Ik gebruik nog geen natuurlijke shampoo maar ik wil wel graag de stap zetten?
Geweldig, je haren en de planeet zullen je dankbaar zijn! Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek; hierbij bespreken we uitgebreid jouw hoofdhuid en haren en geef ik je product advies. Of wil je meteen je haar laten kleuren/knippen dan kunnen we in het salon een DETOX uitvoeren, om zoveel mogelijk synthetische stoffen van je haren te krijgen.

- Wat betekent kleurvastheid?
de planten & minerale kleuringen pakken alleen goed en blijven mooi zitten als er geen synthetische stofjes meer plakken op je haren. Dat komt omdat ze milder kleuren (en meer rond de haren) en dus niet je haarschacht openen/beschadigen. Daarom is het dus belangrijk dat je zelf ook de natuurlijke producten gebruikt.

- Ik zou graag mijn haar natuurlijk laten kleuren, kan dat?
Dat kan zeker. Dit kan met minerale of plantenkleuring. Wil je zeker zijn dat de kleuring goed pakt en goed blijft zitten? Dan was je best zelf je haar al met een natuurlijke shampoo. En gebruik je verder geen synthetische producten, enkel 100% natuurlijke producten. Je kan ook kiezen voor een DETOX behandeling in het kapsalon en daarna thuis aan de slag gaan met de natuurlijke producten.

- Wat is een plantenkleuring?
Een plantenkleuring is een verzorgende verf op basis van klei waarmee je rond de haren kleurt. 100% natuurlijk en het is geeft een hele mooie glans aan je haren. Het is ook volledig veilig voor zwangere vrouwen, mensen met hoofdhuidproblemen, bij ziekte,... Het is GEZONDER dan je haren niet te kleuren omdat het je hoofdhuid en haren verzorgt. ik meng poeder van kruiden en planten met water en daarmee kleur ik je haren! Puur natuur en dat ruik je ook.

- Wat moet ik nog weten over een plantenkleuring?
Het is super gezond maar we zijn beperkt. Als je kiest voor een koele/donkere plantenkleuring kan je niet nog lichtere/blonde plukjes in je haar zetten. (als je kiest voor een warme kleur kan dit nog wel). We kunnen ook geen zwarte haarkleur verkrijgen. En we kunnen niet je eigen haarkleur lichter kleuren. Een lichter haartje (grijs of blond) kunnen we wel een (lichteré) kleur/gloed geven.

- Wat is een Minerale Kleuring?
Een minerale kleuring is op basis van mineralen en is gezonder dan een synthetische haarverf. Hij kleurt rond maar ook een beetje tussen de haarschacht. Daarom is hij niet 100% natuurlijk.

- Wanneer kies ik voor een minerale kleuring?
Het is misschien wel een goede overgang als je nog van een synthetische haarverf komt. Het is ook een verf waarbij je heel donkerbruin tot bijna zwart mee kan kleuren. En toch kan je nog lichtere (blonde) lokken in je haar zetten. Ideaal als je graag afwisselt van haarkleuren.

- Wat is Mineral Whitener?
Dat is een soort blondering op basis van minerale klei. Hiermee kunnen we blond kleuren. Dit is de gezondste "blondering" die we gevonden hebben op de markt, ze bevat geen ammoniak, geen MEA en geen andere schadelijke stoffen. Ze ruikt heerlijk naar roosjes en is niet schadelijk voor je haren en luchtwegen.

Copyright (c) 2023 Knip&zo, powered by SiteAdvice